Волгин с първа политическа изява. Ето къде се появи

"Възраждане" събра лидери от 9 европейски държави

Волгин с първа политическа изява. Ето къде се появи | StandartNews.com

Журналистът от БНР Петър Волгин направи първата си политическа изява като острие на "Възраждане". Той приветства участниците в конференцията „Новите лидери на Европа“ организирана от партият на Костадин Костадинов, която се провежда днес в София.

В нея участват представители от девет европейски държави - България, Гърция, Молдова, Нидерландия, Словакия, Сърбия,  Унгария, Швеция, Швейцария. 

Това е първата публична политическа изява на Волгин след новината, че той е номиниран за листата на "Възраждане" за Европейския парламент.

В срещата, озаглавена „Новите лидери на Европа“, участваха Евангелос Циомбанидис – председател на АККЕЛ (Гърция), Наталия Параска – председател на „Възраждане“ (Молдова), Ралф Декер – представител на „Форум за демокрация“ (Нидерландия), Милан Ухрик – председател на „Движение Република“ (Словакия), Горан Игич – представител на „Заветници“ (Сърбия), Янош Аргиелан – представител на „Наша родина“ (Унгария), Густав Каселстранд – председател на „Алтернатива за Швеция“ и Николас Римолди – председател на MASS-VOLL! (Швейцария).


Домакин на форума е  лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

На форума бе подписана „Софийска декларация“, в която залягат вижданията на формациите за запазването на националните граници, на Европа на нациите, както и на националния суверенитет на отделните държави.

"Европа и Европейския съюз са две различни неща“, заяви Костадин Костадинов. Според него старите лидери в Европа са изградили такъв Европейски съюз, какъвто е нежелан от гражданите, заради което той трябва да бъде предоговорен.

„Целта на тази конференция е да дадем ясна заявка, че сегашната политика на Европейския съюз и европейските елити повече не може да бъде продължавана. Тя е вредна, тя е опасна, както за нас българите, така и за европейската цивилизация. В момента политиките на Европейския съюз се явяват най-големите заплахи за бъдещето на Европа. Неслучайно сме нарекли нашата конференция „Новите лидери на Европа“. Тук са хора, които не се притесняват от това, което мислят, независимо от реакцията на елитите, които в момента държат властта“, посочи Костадинов.

Горан Игич, представител на сръбската „Заветници“, поздрави участниците на български език и посочи, че настоящият съюз е „направен за най-силните капиталисти“. „Няма свобода на словото. Ние сме против деиндустриализацията на Европа, против това тя да стане второстепенен континент“, посочи още той.

„Държавите от ЕС са се отказали да вземат решения и са прехвърлили това право върху общността“, смята Янош Аргиелан, представител на унгарската „Наша родина“. Според него е необходимо изграждането на европейска система от сътрудничещи си държави, които са запазили суверенитета си.

 

 

 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай