Военните получили коледни надбавки под формата на бонуси

Военните получили коледни надбавки под формата на бонуси | StandartNews.com

София. Военнослужещите са получили коледните си надбавки под формата на средства за допълнително материално стимулиране. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от "Дарик". Той бе на посещение във военното поделение в Асеновград.

Такива бонуси не са получени от политическия кабинет, а всички останали около 40 000 служители са взели по около 350 лева на човек, уточни министърът.

В бюджета на ведомството за 2014 г. не са предвидени средства за увеличение на работните заплати на военните, допълни Найденов. И обясни, че това трябва да стане чрез промяна на базата за изчисляване на възнагражденията. В бюджета за 2014 година обаче няма осигурен финансов ресурс.

Между първо и второ четене на закона за бюджета трябва да има предложение за промяна на коефициентите, каза министърът.

"Разчели сме допълнителни средства, за да се увеличат сумите за храна за всички военнослужещи", продължи той. Ще има пари за актуализация на всички наредби, които регламентират допълнителните заплащания в армията - било за специфични условия на труд, продължително участие в учения, или придобити класни специалности, категоричен бе военният министър. От това перо ще дойде и увеличението на възнагражденията.

"С всички целеви средства, които са осигурени за Министерството за следващата година, ние на практика се доближаваме до сегашния процент от БВП като разходи за отбрана - 1.33 на сто", каза още министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай