Внимание: Вредители

Контрабандистите на Паскал кадрували в МВР и били чести гости на Бойко Рашков, Асен Василев лобирал техен човек да оглави полицията в Хасково

Внимание: Вредители | StandartNews.com

* Контрабандистите на Паскал кадрували в МВР и били чести гости на Бойко Рашков, Асен Василев лобирал техен човек да оглави полицията в Хасково

* Най-ефективният пестицид срещу ПП и компания са изборите

Пудели, носещи пачки с евро, часовник-подарък от обвиняеми лица за 50 000 лева на китката на най-високопоставения полицай в държавата, контрабанден канал за стотици милиони, действал под покровителството и в колаборация с шефове на митниците и професионалното ръководство на МВР, контрабандисти, кадруващи в МВР под чадъра на висши партийци - лидери на ПП…

От избухването на най-гръмовната афера в историята на страната ни за последното десетилетие са изминали едва няколко дни, но мръсните мафиотски тайни изскачат на светло подобно на гейзер една след друга. Разкривайки печално грозната картина на овладян в полза на неколцина наглеци с дълбоки джобове държавен контролен и разследващ апарат, който вместо да се бори с мафията си е сътрудничил с нея. С помощта на арестуваната вече бивша шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова и ексглавниясекретар на МВР Живко Коцев. И по всичко изглежда - с благословията на ексфинансовия министър Асен Василев.

Когато аферата с Агенция „Митници“ разтресе държавата преди по-малко от 2 седмици, лидерите не само на ПП, но и на ДБ в лицето на Христо Иванов и Атанас Атанасов в един глас застанаха на амбразурата, бранейки Банкова и Коцев и обяснявайки, че акцията е „политическа бухалка“. Абсурдна сама по себе си реакция предвид факта, че сигналът за контрабандния канал, действал през пункта в Хасково, е дошъл от партньорска служба. А също и доказателствата за вината им, гарнирани със самопризнания на Коцев, валящи ежечасно под формата на снимки от неговия телефон. Фотоси, които умилително са запечатали как Кирил Петков, Бойко Рашков и Живко Коцев, дружно са се гушнали с обвиняеми по аферата контрабандисти като баща и син Димитрови - Марин и Стефан - сочени за хора на издирвания в момента бос Никола Николов-Паскал.

Към настоящия момент тази реакция на ПП и ДБ вече си има обяснение. И то се крие в данните, излезли още на първото реално заседание на специално сформираната временна анкетна комисия в Народното събрание за разследване на аферата с Агенция „Митници“. На изслушването в комисията, провело се в четвъртък следобед, вътрешният министър Калин Стоянов разкри дълбоки обвързаности именно между лидери на ПП и контрабандистите.

Какво разказа Стоянов?

По време на двучасовото си изслушване МВР шефът разкри факти, осветяващи връзки на контрабандистите с Асен Василев и Бойко Рашков. „Когато станах министър и започнаха промени в ръководството, Асен Василев ме попита какво ще се случва в Хасково, ще има ли промени? Каза ми: Има човек, на когото можеш да разчиташ. Става дума за Недан Хаджиев (бивш шеф на ОДМВР-Хасково, назначен на поста от Бойко Рашков)… След това (бел.р. след местните избори) имаше още един разговор между мен и Асен Василев. Пита ме защо не назначавам Недан Хаджиев. Имаше коментари, че за едно нещо ме е помолил и аз не съм го свършил“, обясни Стоянов, като посочи, че именно затова вече е бил разпитван в прокуратурата по арестите на Банкова и баща и син Димитрови. Преди него пък показания дал бившият шеф на ОДМВР-Хасково допреди 3 години – Ангел Ганчев, който посочил, че Димитрови са кадрували в местната полиция. А според слуховете в региона – и в назначаване на шефовете в митниците и най-вече – на близкия ГКПП Капитан Андреево.

От думите на Калин Стоянов народните представители получиха обяснение и за излезлите в публичното пространство снимки, запечатали Бойко Рашков в дома му с Живко Коцев и обвиняемия за контрабанда Стефан Димитров, подаряващ на бившия вътрешен министър картина. При излизането на фотоса Рашков заяви, че Димитров се снимал с него, защото е известен. Е, от разказа на Стоянов лъсна истинската причина - че както Стефан, така и баща му Марин Димитров са били чести гости на Рашков не само в дома му, но и в министерството. Именно там Калин Стоянов се запознал с тях. „Познавам Стефан и Марин Димитрови от Бойко Рашков. Стефан доста по-често идваше. Ако бях толкова близък с тях, щях да бъда на някоя от снимките, които изтекоха в публичното пространство“, посочи той, като преди заседанието – пред журналисти, МВР шефът разкри също, че има информация за срещи провеждали се в дома на Рашков, на които е бил обсъждан план той да бъде дискредитиран и да не остане на поста си. На същите сбирки се е дискутирало и кой да бъде министър, заместниците му и главен секретар.

Предвид факта, че комисията ще продължи с изслушванията и в следващите седмици, само можем да гадаем какви още мръсни тайни за зависимостите между политици и мафиоти ще излязат наяве. Но и от разкритото дотук става ясно, че във времето, в което ПП-ДБ държаха кормилото на властта, Кирил Петков, Асен Василев и компания са

отворили широко вратата на държавата за мафията, гушкайки се с нея и с пуделите й.

Факт, обясняващ отчаяните опити и на ПП и на коалиционните им партньори от ДБ сега да принизят скандалната афера до „политическа атака“. Реакция, която подозрително напомня принципа на мълчанието и взаимната защита на членовете на италианската Камора. И която разкрива ясно показва, че Петков, Василев и ко са вредители, които час по-скоро трябва да бъдат изхвърлени от политическия живот на страната.

В цялата тази мръсна мафиотско-политическа афера има един лъч светлина – че идат избори. А те са най-ефективният пестицид срещу подобни вредители, тъй като съдбата на тази вредна компания зависи от всички нас – гласоподавателите в страната. 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай