ВМРО на бойкот срещу монополите

ВМРО на бойкот срещу монополите | StandartNews.com

София. Централата на ЧЕЗ в столицата бе блокирана от 50-60 патриоти от ВМРО, които стартираха своите демонстрации срещу монополите. Началото бе дадено с викове "Мафия", с развети партийни знамена и трибагреника ни под звуците на традиционните за митинги на ВМРО български патриотични песни.

Красимир Каракачанов отправи апел към президента Росен Плевнелиев да се произнесе по темата с монополите и олигархията. „Протестът ни е срещу всички институции, защото бездействат", добави още лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов заяви, че е дошло времето ВМРО да поднови традицията си на неделни протести. „Искаме да живеем нормално, в нормална държава", подчерта той. По думите му партията му е дала 5-месечен толеранс на новия кабинет да докаже, че ще работи в интерес на хората срещу олигархията и монополистите. Това обаче според патриотите не е станало.

Според него държавният глава е трябвало да свика КСНС за бежанците. Той посочи, че президентската институция и правителството не се харесват, но по отношение на разрешаване проблемите на хората са еднакво пасивни.

По темата за обявлението на ЕРП-тата, че ако още се намали токът, те ще фалират, той репликира: „Кое е по-важно - да фалират монополите или да фалират хората?".

"От 2006 година ние от ВМРО протестираме срещу монопола в електроразпределението, а от 2009 - срещу Софийска вода", заяви и общинският съветник от София Ангел Джамбазки. "ЕРП-тата бяха продадени мафиотски, непрозрачно", подчерта той. Тези картели между монополистите, по думите му, ощетяват българските граждани. Затова и ВМРО настояват да се развалят договорите с ЕРП-тата, а електроразпределението да се върне в държавни ръце. ,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай