Влизал ли е дронът на Радев в спалнята на Борисов

Твърдя го категорично - той ме следи, каза премиерът

Влизал ли е дронът на Радев в спалнята на Борисов | StandartNews.com

Влизал ли е дронът на президента Румен Радев в спалнята на премиера Бойко Борисов. Това е въпросът, който всеки си задава, след като Борисов разкри, че държавният глава го следи с дрон. Нещо повече - като опитен пилот президентът лично управлявал умната машинка.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Заплахите към мен идат от държавния глава

"Подарен му е от Китай и той си го кара", обяви премиерът на специален брифинг в отговор на поредните компромати срещу него. Днес социалните мрежи бяха наводнени от снимки от спалнята на Борисов в резиденция "Бояна".  

ВИЖ ОЩЕ: Фейсбук спука Радев от бъзици за дрона

Вдига дрон и да ме снима. Непрекъснато. Стига ми дори до терасата - на един метър от мен, възмути се Борисов. Той съобщи, че неговата охрана от НСО и тази на Радев спят в една и съща постройка между двете резиденции в "Бояна". Като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, те се обаждат на колегите си от екипа на Радев и той си прибира машината, продължи Борисов. Той се закани, че накрая лично ще свали противодронната систама от колата си и ще унищожи летящия агресор.

Твърдя го категорично - той ме следи с дрон, повтори няколко пъти премиерът и обяви, че разчита прокуратурата да се самосезира и да започне проверка.

Борисов обяви, че автентична е снимката от спалнята му, на която "сладко спинка". Останалите - на които се вижда ъгъл от леглото и отворено нощно шкафче с пачки и кюлчета, са монтаж. Познах го по мокета, обясни Борисов. На снимките подовата настилка е различна - бежова и винена. Така премиерът разбрал, че кадрите са от времето преди евроизборите. Тогава изпълнителната комисия заседавала в дома му. Всеки щъкал навсякъде, включително до тоалетната. Може някой от съпартийците ми да го е направил, каза Борисов. И хвърли бомбата, че има подозрения за кого става въпрос. Оставаше на снимката до мен само едно малко момче да има, за да не ми остава нищо друго, освен да се хвърля от някъде - негодници такива, каза Борисов. Той не уточни дали досега е спал с пистолет до главата, но бе категоричен, че вече ще го прави. Ще се замисли и дали да продължи да ползва услугите на НСО, както и дали ще остане в "Бояна".

Попитан кой според него го атакува със снимките, Борисов заяви, че подозира Радев, Цветанов, Манолова, както и "всички десебета по земните кълбета, които са готови да се прегърнат с комунистите по всяко време".

Няма да ме принудят да живея в страх и да се гърча. Не съм се гърчил пред никого - каквото ми е писано, отсече премиерът.
 
Борисов бе категоричен, че атаката е още сега, защото в момента се финализират геостратегическите проекти - Балкански поток и интерконектора с Гърция. Утре пък енергийното министерство ще обяви официално големия успех - консорциум от американската "Дженерал Електрик", руската "Росатом" и френската "Фраматом" за строежа на АЕЦ "Белене". До средата на юли чакаме и одобрение за влизането ни в Банковия съюз и еврозоната. Да мине юли, да финализирам геостратегическите проекти - това ми е важно. После да правят както щат, заключи Борисов.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай