Борисов: Заплахите към мен идат от държавния глава

Заплахите идват от държавния глава, защото той бе уличен, заяви премиерът

Борисов: Заплахите към мен идат от държавния глава | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов и останалите членове на ръководството на ГЕРБ в момента дават брифинг пред журналисти.

ВИЖ ОЩЕ: Фейсбук спука Радев от бъзици за дрона

Нашите противници удариха дъното днес, заяви в началото на изявлението си премиерът Борисов.

"Заплахите идват от държавния глава, защото той бе уличен. За да не е само той в калта, дайте и мен да ме вкарат там", заяви Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Влизал ли е дронът на Радев в спалнята на Борисов

Той подчерта, че юли месец е важен месец, тъй като България върви очаквано към чакалнята на еврозоната, което означава парична независимост. Банките вече не могат да фалират, влизаме в Банковия съюз. И това вече страшно ги притеснява и вече трябва да го предотвратят. Как - с компромати, допълни Борисов.

Кога станахме неугодни - когато с новите самолети Ф-16 влязохме в истинската евроатлантическа общност. Второ, България се справи единствена с миграционната криза, подчерта още Борисов.

Като още един успех той изтъкна и резултатите от тежката ситуация с пандемията от коронавирус.

Днес имах разговор с Шарл Мишел за петък за Съвета и говорихме България да получи може би най-много пари в следващия месец. Още не е сигурно, но заявих, че ни трябват парите за кохезия, конкурентноспособност, зелената сделка, подчерта пред журналистите премиерът Борисов.

Само след няколко месеца идват избори. Някой иска служебно правителство - защо, за да се пренасочат над един милиард, това е, попита риторично Борисов.

Той пожела успех на Цветан Цветанов, който днес обяви, че напуска партия ГЕРБ. Той довчера викаше победа зад гърба ми, а днес обяви, че всички са боклуци, допълни Борисов.

Премиерът е категоричен, че всички компроматни записи са правени преди евроизборите.

Децата ми се притесняват, сестра ми пише съобщения дали съм жив! Ама аз съм нормален човек, свободен. Нямам живот само пред камерата!, допълни премиерът.

От години прокуратурата се занимава само с цаца, дребни риби. Сега изловиха най-големите и вижте какво се получи, каза още Борисов. Целта е да ни смачкат психически, след това ще ни посегнат и физически. Но аз нито от Сретен Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша!

Борисов коментира и публикуваната снимка, за която се твърди, че е от неговата спалня, като категорично заяви, че това не е нормално. Но допълни, че очаква проверка дали тя е истина или монтаж.

Сега ще ви кажа - на мен със сигурност ще ми образуват проверка. Това, което говорят хората дали е истина или не, трябва да се провери, категоричен е премиерът.

От днеска ще спя с пистолет, иначе - не, не спя, защото очаквам, че НСО ме охранява, допълни Борисов в отговор на журналистически въпрос.

И президентът става независим в момента, в който бъде избран. Само че той отиде на пленум на БСП, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Аз не знам, ако запишат бюрото на БСП или други партии, Радев ако запишат, дали си говорят така стерилно... попита риторично премиерът.

Със сигурност ме интересува едно нещо - дали това е законно. Защото ако е законно, тогава е проблем, каза Борисов.

Откъде дойде яростта? В един момент, когато всяко управление се износва, през последните месеци управлението се стабилизира с адекватни действия. На четвъртата година от управлението, ние продължаваме да сме първа политическа сила, това го показват и червените социологически агенции, заяви още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай