Вижте какво се случи, когато Гешев срещна Радев

На първата си публична изява бившият обвинител № 1 разговаря само с един човек

Вижте какво се случи, когато Гешев срещна Радев | StandartNews.com

Цяла България прикова поглед в една неочаквана среща днес. Бившият главен прокурор Иван Гешев почти се сблъска с президента Румен Радев.

Гешев застана сред официалните лица на първо публично събитие след отстраняването му преди месец. Днес той бе гост на възпоменателната церемония на летище „Бургас“, с която се отбеляза 11-ата година от взрива, отнел 7 човешки живота, предаде "Флагман".

Гешев реално не е участвал в разследването на терористичния акт, но има добри връзки с  израелските служби и организации. Докато бе обвинител №1 той посети поне 10-ина големи еврейски конгреса в цял свят – от Португалия до САЩ. Предполага се, че е получил покана да присъства на възпоменателното събитие от посолството.

Флагман.бг видя, че Иван Гешев пристигна с популярния борец срещу LGBT идеологията Александър Урумов и неизвестен мъж с брада. Те очевидно са част от неговия политически проект – „Справедлива България“. Групата имаше запазени места на втория ред – непосредствено зад депутатите.

Президентът Радев и кметът на Бургас Димитър Николов бяха на първия ред, но в съседното крило.

Иван Гешев поздрави протоколно окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев. Те работиха в екип на Бургаска територия. Последва ръкостискане и размяна на няколко реплики с Чинев, но буквално за секунди, видя Флагман.бг.

Гешев не подмина новия зам.-главен прокурор Мария Павлова, назначена от наследника му – вр.и.д. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов. Поведението на високите представители на държавното обвинение бе подчертано хладно и дистанцирано.

Иван Гешев се сблъска буквално челно с президента Румен Радев между столовете, но и двамата не вдигнаха очи, за да се погледнат или поне да си кимнат от куртоазия. Общоизвестен факт е, че Гешев очакваше държавният глава да го спаси в тежкото за него време и да откаже за обнародва решението на Пленума на ВСС за освобождаването му, но Радев действа "по устав" и набързо го финализира.

Иван Гешев всъщност се оказа изолиран. Не размени дума с никого. Само с едно изключение – с бившия вътрешен министър и някогашен втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. Двамата проведоха встрани дълъг разговор на 4 очи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай