Високо напрежение! Миньорите влизат в МС

Премиерът се среща с енергетиците

Високо напрежение! Миньорите влизат в МС | StandartNews.com

Премиерът Николай Денков организира среща в Министерския съвет днес с протестиращите енергетици и миньори.

ВИЖ ОЩЕ: Екшън на магистралата. Енергийният министър при протеста, но загази

Поканени са лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа”, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2”, в „Мини Марица-изток”, в отделните рудници на „Мини Марица-изток” и в ТЕЦ „Бобов дол”, както и ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „Енергетика” и на синдикалните регионални съюзи на КТ „Подкрепа” в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

Припомняме, че енергийният министър Румен Радев отиде вчера на магистрала „Тракия”, за да разговаря с протестиращите. Но те го посрещнаха с викове „оставка”.

Двете страни останаха разделени от мантинелите на аутобана.

„Не се поддавайте на настроения един срещу друг, защото ще има и въпроси като: „Знаете ли колко ни струва вътрешната енергетика”. Освен работата и постепенно затихване на функциите на производството, това трябва да става с нови работни места, тук сме на едно и също мнение”, подчерта той.

„Приемам вината си и в това, че не комуникираме достатъчно. Бърка се, като се говори, че териториалните планове предопределят конкретни проекти. Смисълът им е да създадат предпоставката за проекти. Тези проекти трябва да идват от частния сектор”, подчерта Радев. „Ние имаме най-атрактивният регион за инвестиране в Европа”, убеден е министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай