Вили Лилков разкри ще приеме ли подкрепа от ГЕРБ за изборите

Той търси подкрепа от всеки в битката за властта в столицата

Вили Лилков разкри ще приеме ли подкрепа от ГЕРБ за изборите | StandartNews.com

Десният кандидат за кмет на София Вили Лилков обяви преди дни, че не очаква да бъде подкрепен от ГЕРБ-СДС в надпреварата в края на октомври. Според него коалицията, ръководена от Бойко Борисов ще издигне своя собствена кандидатура.

Въпреки това Лилков заяви тази сутрин пред Нова телевизия, че приема подкрепа от всеки в битката за властта в столицата.

„Вчера обявихме началото на изграждането на дясна политическа алтернатива „Синя София” за явяване на местните избори. Към тези граждани добавяме и различни организации и партии. Съвсем скоро съмненията, че съм кандидатът на ГЕРБ-СДС, ще отпаднат, защото съм почти сигурен, че партията ще има своя кандидатура", каза Вили Лилков.

"Ще съм доволен, ако симпатизантите на ГЕРБ-СДС видят в мен кандидата за кмет, който трябва да бъде подкрепен. Не отказвам подкрепа от никого”, допълни Лилков. Той призова СДС-София да се включи в коалицията "Синя София".

„Не разпилявам десницата, напротив – обединявам я. След месец ще видите, че списъкът с партиите, които ще влязат, ще бъде впечатляващ. Основанията да се кандидатирам са, че имам сериозна експертиза в местната власт. Кметският пост не е място, в което някой тепърва трябва да се учи. Време е София наистина да влезе в 21 век”, смята още Лилков. И припомни, че е бил опозиция срещу управлението на Бойко Борисов като кмет през периода 2005-2009 година.

„Когато е ставало въпрос за интересите на София, винаги съм взимал принципни позиции. Необходимо е да се преосмислят приоритетите на Столична община, да се балансира бюджетът и да се поставят нови проблеми за решаване”, поясни още кандидатът за кмет.

На въпрос има ли корупция в местната власт, Лилков каза следното: „На много места в София работата се върши мърляво. Ще бъда безкомпромисен към фирми, които не се справят със задълженията си. Няма да има прошка”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай