Вигенин: Не може да се коалираме с партии от дясното мнозинство

Вигенин: Не може да се коалираме с партии от дясното мнозинство | StandartNews.com

София. „Не считам, че можем да се коалираме с партии, които са част от дясното мнозинство в момента". Това заяви народният представител от БСП Лява България Кристиан Вигенин в ефира на БНР.

„Една голяма част от бедите за БСП, дойдоха именно от АБВ- от създаването на тази политическа формация, която разколеба левия електорат", обясни той, цитиран от пресцентъра на БСП.

Вигенин коментира и визитата на държавния секретар на САЩ у нас. Това посещение е не толкова в посока подкрепа на едно или друго правителство, а е подкрепа за развитието на България- с ясни послания в областта на върховенството на закона, борбата с корупцията и организираната престъпност, каза той. „Когато идват стратегически партньори у нас, ние се чудим да даваме ли нещо или не. При едно развито партньорство, редно е да се поставят въпросите, които са в интерес и на двете страни. По някои ще има съгласие, по други-не", коментира още той.

Визитата на британския министър на външните работи не е била достатъчно добре подготвена- не стана ясно как е поставен въпросът за българите, които живеят и работят във Великобритания, а негативното отношение и дискриминацията към тях продължава, смята Вигенин. По думите му външният министър е дошъл в България, за да ни каже, че българите заемат нископлатени работни места във Великобритания. „Иска ми се оттук нататък по -ясно да прозвучава какъв е българският интерес, при това публично", изтъкна още той. Той обясни, че подобни посещения биха се осъществили и при което и да е друго правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай