Вежди Рашидов: Завели сме дело за неустойка

Става въпрос за забавяне на строителя, "подписал съм заповед да отиде на съд тази неустойка за неизпълнение", чакаме и втора инстанция, обясни той...

Вежди Рашидов: Завели сме дело за неустойка | StandartNews.com

Проверих в правната дирекция, веднага след завръщането ми от лечение в Германия съм подписал заповед да се заведе дело да се плати неустойка за забавени срокове. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на медийната комисия и бивш министър на културата Вежди Рашидов във връзка с изнесените от Елена Йончева данни срещу сегашния министър на културата Боил Банов.

Рашидов подчерта, че на въпросния обект до момента са направени "европейски и всякакви одити". Става въпрос за забавяне на строителя, "подписал съм заповед да отиде на съд тази неустойка за неизпълнение", чакаме и втора инстанция, обясни той. И добави - значи съм реагирал, за всичко останало - въпросите са към друг.

На брифинг по-рано днес Елена Йончева представи  звукозапис, на който според нея се чува гласът на Боил Банов. По думите й от записа става ясно, че в качеството си на зам.-министър на културата през 2016 г. той опрощава неустойка за 700 000 лв. на фирмата - строител на втори и трети етап от Ларгото, тъй като се е забавила със строежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай