Вежди Рашидов даде съвет на ГЕРБ за изборите

Рашидов поздрави Мария Габриел за решението да оттегли проектокабинета си

Вежди Рашидов даде съвет на ГЕРБ за изборите | StandartNews.com

Източник: бТВ

Бойко Борисов е направил грешка като е подарил инициативата за съставяне на правителство на некоалиционния си партньор "Продължаваме промяната-Демократична България". От друга страна на предсрочни избори ГЕРБ отново ще бъдат първи и повече компромиси не бива да правят. Това заяви пред бТВ бившият депутат от ГЕРБ и председател на Народното събрание Вежди Рашидов.

Не е драматично, че ще има нови предсрочни парламентарни избори, смята той. Не може да съди Бойко Борисов за решението му да има нови избори, тъй като партията си е негова. Голямата грешка на лидера на ГЕРБ е, че си е дал победата на изборите на друга партия да състави правителство. Вежди Рашидов настоя - ГЕРБ пак ще бъдат първи на изборите, но повече компромиси - не!

Той напомни, че още в по-ранните си интервюта е казал, че няма да има ротация. Рашидов сравни провалената ротация между некоалиционните партньори като девственица - в ролята на ПП-ДБ, която не харесва един младеж и не иска да легне с него. Той смята още, че ПП-ДБ могат да бъдат четвърта сила след ДПС при новите предсрочни избори.

Рашидов поздрави Мария Габриел за решението да оттегли проектокабинета си от деловодството на Народното събрание. "Намираме се в Параграф 22 и няма да има съдебна реформа", категоричен бе той.

Вежди Рашидов очаква след предсрочните избори отново ГЕРБ и ПП-ДБ да седнат на масата на преговорите за правителство. Той е разочарован, че сглобката нито веднъж не е споменала дума за народа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ненчо
преди 1 месец

Кой му позволява на този алкохолик да се изказва? Защо му давате думата? Първо дрегер му трябва след туй микрофон

Откажи