Важно съобщение от Денков. С какво се заема кабинетът

Обръщам внимание, че това става предсрочно, каза министър-председателят

Важно съобщение от Денков. С какво се заема кабинетът | StandartNews.com

Най-важната точка на днешното заседание на Министерския съвет е приемането на управленската програма на правителството, заяви премиерът Николай Денков в началото на редовното заседание на кабинета.

„Обръщам внимание, че това става предсрочно. Законовият срок е три месеца от съставяне на правителството. Тази програма е съгласувана внимателно с политическите сили, които подкрепят това правителство в Народното събрание. Очакваме тази подкрепа да продължи и през следващите месеци“, посочи Денков.

В управленската програма са залегнали и ясни срокове за това как да бъде изградена Националната детска болница, подчерта Денков. По думите му до февруари 2024 г. ще бъде изготвена техническата спецификация за възлагане на обществената поръчка. „По подобен начин има конкретен график, съгласуван между двете министерства - на транспорта и Министерство на здравеопазването, по отношение на системата за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха”, добави министър-председателят. Той напомни, че програмата е пряко свързана с бюджетите на държавата за 2023 и 2024 година.

„Вчера на Комисията по бюджет и финанси са взети някои грешни решения, които не осигуряват финансовата рамка, която преди това беше подготвена от Министерския съвет. Имам уверенията на лидерите на партиите, които подкрепят правителството, че те ще коригират тези решения, които вчера бяха взети, и ще приемат финансовата рамка така, както е подадена от Министерски съвет. Надявам се, че тези лидери ще изпълнят това, което са поели като ангажимент, за да може да се реализира тази програма, защото без нейното финансово обезпечаване, тя ще остане само един набор от добри намерения”, завърши Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай