Събота,

Ваньо Танов отново поема Агенция "Митници"

От: Failed to load user -
5490
Ваньо Танов отново поема Агенция "Митници"
A
A
A

София. "Сутринта имах разговор с директора на Агенция "Митници" Павел Тонев и днес ще подпиша молбата за неговото освобождаване и на негово място утре ще бъде назначен Ваньо Танов", съобщи финансовият министър Румен Порожанов.

Порожанов аргументира решението с това, че именно митниците са най-слабото звено сред приходните агенции и целта на това действие е да се повишат именно приходите от митниците.

"По отношението на източниците ще направим ревизия на други разходи. Оценката е за около 900 милиона неизпълнение на приходната част. Надявам се да подобрим събираемостта на тази агенция", каза още Румен Порожанов.

Порожанов заяви, че по време на работата си в Агенция "Митници", Танов е доказал своите професионални качества. На въпрос, защо се е спрял на Танов, след като той е бил отстранен, тъй като не е успял да спре контрабандата на цигари, министърът отговори с контра-въпрос: "А как намирате борбата с контрабандата в момента?".

Следващата седмица ще се състои пресконференция, на която ще бъдат обявени специфичните мерки, които ще бъдат предприето от новото ръководство.

Павел Тонев оглави агенцията през ноември 2013 г. Преди това за кратко начело беше Кирил Желев. За тази година митниците са събрали 3.6 млрд. лв.

Ваньо Танов поема агенцията почти година след като беше освободен от същия пост. Освобождаването му стана със заповед на тогавашния министър на финансите Петър Чобанов. Той обясни, че самият Танов е изразил желание да бъде освободен от поста.

Здравословното състояние на Танов беше влошено и това наложи той да постъпи в болница.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички