Четвъртък,

В НС гласуват освобождаването на Златанов

От: Администратор -
В НС гласуват освобождаването на Златанов
A
A
A

София. Народните представители ще гласуват освобождаването на Филип Златанов, като председател и член на Комисията за конфликт на интереси. Парламентът ще се опита да вземе решение за втори път, защото вчера гласуваното бе отложено, тъй като Златанов не бе в пленарна зала и Лютви Местан настоя той да дойде, за да обсъждат оставката му.

До оставката на Златанов се стигна след като бе намерено неговото скандално тефтерче, в което той си е водил записки с инициали на хора, които са му давали указания, както и на такива, които трябва да бъдат „ударени".

Тефтерчето на Златанов доведе и до оставката на Искра Фидосова, защото в него бяха намерени инициалите И. Ф. Тя обяви, че не се свързва с инициалите, но по-късно реши да напусне парламентарната група на ГЕРБ и НС.

Днес в парламента ще гласуват и промените в Закона за обществените поръчки. Вчера параграфите, които засягат отношенията между възложители и подизпълнители, както и правомощията на общините, бяха спорни и промените останаха за четвъртък.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички