В Добрич чакат първи данни в полунощ

В Добрич чакат първи данни в полунощ | StandartNews.com

Добрич. Екзит пол на една от политическите партии показва, че при активност от 48% в областта двама са участниците в парламентарната надпревара, които са на ръба на 4-процентната бариера.

Това са партия "Движение България на гражданите" с 3.8 % от гласовете и коалиция Център свобода и достойнство с 3.6 %.

Първото място в областта е за ГЕРБ с 30.8 на сто от гласовете, следвана от Коалиция за България с 22.5 на сто.

След тях се нарежда ДПС с 10.5 % от гласовете в обласнтта и Атака с 9.4 %. ВМРО в областта по данни на екзут пола е спечелила 2.9 %, а партията на Яне Янев се нарежда след тях с 2.0 % от гласовете. Двете десни формации са след тези партии, съответно с 1.7 % за ДСБ-БДФ и 1.4 % за Синята коалиция.

Председателят на РИК - Добрич Добромир Добрев заяви, че се очаква първите резултати от брой обработени протоколи да са ясни след полунощ. Около полунощ заявиха, че ще имат и първите данни от паралелното преброяване и от щабовете на ГЕРБ и БСП в града, като водачът на БСП Явор Гечев заяви, че една от причините за мудното броене е факта, че в секциите е имало проблеми с копирането на протоколите, тъй като дошлите застъпници на партията споделяли, че не навсякъде хората от секционните комисии можели да се оправят с копирната техника.
Виржиния Георгиева

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай