В Рилския манастир: Борисов на диванче като Урсула

Премиерът коментира джипката и изборите

В Рилския манастир: Борисов на диванче като Урсула | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов пак е на обиколка с джипката. Този път отиде до Рилския манастир.  Кабинетът отпуска вчера 240 000 лева за светата обител. Това стана, след като игуменът, Адрианополски епископ Евлогий отправи молба манастирът да бъде подпомогнат с издръжката за първото тримесечие на 2021 г.

В писмото си до министър-председателя игуменът на Рилския манастир благодари за подкрепата, която правителството неведнъж е оказвало на манастира. Адрианополският епископ Евлогий изтъква също така правилното решение на българското правителство да не бъдат затваряни храмовете и манастирите в пандемията.

Премиерът и адрианополският епископ Евлогий проведоха среща. Сядайки на манастирския миндер, Борисов се пошегува: "Като в Турция вчера – на диванчето.".

Вчера Ердоган демонстрира пренебрежително отношение към шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя и Шарл Мишел бяха на визита в Турция. Ердоган даде стол на Мишел, а  Урсула фон дер Лайен остана права, след което бе поканена да седне на дивана за преводачите.

"Важно е да се знае, че преди тези срещи се провеждаха в България”, каза Борисов. И допълни: „Иронизират ме, че сам си карам джипката, пък Туск, Ердоган и Мишел Барние аз ги возих из България да видят как е и какво става.Имаше една игра "Намерете разликата", но разликите са съществени.".

"Искам да се извиня за това, че три месеца пътят за Рилския манастир бе затворен. Но вие сте хора, които разбирате и виждате какво направихме.Това ни е силата, че и да има проблем - го решаваме", допълни Борисов пред епископ Евлогий.

След това Борисов отново коментира изборите. „Благодарен съм на Господ, защото моята партия спечели 24 избирателни района на изборите. Следващата партия след нас има три района, които взеха. Считаме ли, че сме победени? Че не трябва да сме доволни от това, което постигнахме? С един или два района да имаш претенциите, че си взел 31... Ние с 24 си мълчим, ама...", каза Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай