В БСП: След Г идва ли ред и на Д

Социалисти се питат дали и Димитър Дъбов ще бъде изключен

В БСП: След Г идва ли ред и на Д | StandartNews.com

След Г идва ли ред и на Д. Това се питат в БСП, след като проф. Светлана Шаренкова пусна публикация: „За процесите в БСП, или защо след „Г” следва „Д”. В нея Шаренкова отправя остра критика към емблематичния социалист Димитър Дъбов. На „Позитано” 20 моментално се заговори, че след изключването на шефа на БСП-Пловдив Георги Гергов, ще последва и това на Дъбов.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова отвърна на удара: Реформата продължава

Шаренкова нарича Дъбов Царя на апаратните игри. Според нея в очите на хиляди социалисти той е символ на задкулисието, на репресията към несъгласните и разцеплението в партията.

ВИЖ ОЩЕ: Екшън на "Позитано".Червени на бунт, бранят Гергов

„Като ярък адвокат на Гергов и непримирим критик на Нинова блесна бившият втори в БСП и депутат пет мандата Димитър Дъбов. Той сравни Гергов с…”несправедливо осъдения и убит Трайчо Костов”, обяви, че в БСП царяло мракобесие, което водело до разцепление... В течение на дълги години Дъбов бе основният проводник и крепител на модела „Станишев”, довел БСП до 10 последователни изборни загуби от ГЕРБ, до изключването (по най-безцеремонен начин) на бившия лидер на партията и два пъти президент на републиката Георги Първанов и на десетки знакови социалисти – парламентаристи, интелектуалци, кметове”, аргументира се Шаренкова в статия в „Епицентър”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай