Екшън на "Позитано".Червени на бунт, бранят Гергов

Чакат Корнелия Нинова за отговори, тя не се срещна с тях

Екшън на "Позитано".Червени на бунт, бранят Гергов | StandartNews.com
  • Чакат Корнелия Нинова за отговори, тя не се срещна с тях

Екшън на „Позитано” 20. Пловдивски социалисти се събраха пред централата на БСП в София, за да подкрепят лидера си Георги Гергов, който на практика вече е изключен от партията. БСП съобщи, че са събрани необходимите подписи на Националния съвет за отстраняването на Гергов от Столетницата.

ВИЖ ОЩЕ: БСП изключи Георги Гергов от партията

Пловдивските социалисти групово влязоха в централата на партията на "Позитано" 20, за да искат отговори от ръководството.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова отвърна на удара: Реформата продължава

„Тук сме, за да внесем позицията на Градския съвет на БСП срещу решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождаването на Георги Гергов като член на партията“, каза Георги Търновалийски. И обясни защо според устава на партията изключването на Гергов е незаконно.

„Георги Гергов е член в Пловдив, вече не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който заявява, че ще работи по устава, според правилата и законите и да иска да управлява тази държава, тежко да потъпква собствения си устав“, каза още той. И изтъква, че според партийния закон единствено партийната организация на Гергов може да го изключи от партията.

Според Търновалийски причините за изключването на Гергов са няколко. Една от тях е, че е независим и не се поддава на влиянието на централното ръководство и има собствено мнение.

„Георги Гергов е и руски консул и подозирам, че тук също има някаква причина, но това е една друга голяма тема“, допълни Търновалийски.

Социалистите казват, че няма да се откажат и през следващите дни отново ще идват пред централата на БСП. Те не успяха да се срещнат нито с Корнелия Нинова, нито с представител на официалното ръководство на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай