Нинова отвърна на удара: Реформата продължава

БСП прави три нови центъра

Нинова отвърна на удара: Реформата продължава | StandartNews.com

Три нови центъра създава БСП. Националният съвет на БСП прие предложението на Изпълнителното бюро за създаване на Център за стратегически, исторически и политически изследвания, Център за обучение на кадри и Център за публични политики, съобщи във Фейсбук Нинова. Така тя отвърна на удара на пловдивските социалисти, които от сутринта са пред „Позитано” 20, защитавайки водача си Георги Гергов. Той бе изключен от партията. БСП-Пловдив начело с Георги Търновалийски се струпа в София, за да влезе на „Позитано” и да иска обяснение от Нинова. Тя обаче не бе в централата на БСП и червените от Пловдив се заканиха, че ще я чакат на тротоара, докато се появи.

ВИЖ ОЩЕ: Екшън на "Позитано".Червени на бунт, бранят Гергов

Реформата продължава, обяви от Фейсбук Нинова. Но даде разяснения само за новите центрове, не и за партийния скандал с БСП-Пловдив.

С трите центъра се гарантират трите стълба на едно управление: идеи, кадри и управленски политики, каза соцлидерката.

За периода 2016-2020 през различни форми на обучение в партията са преминали 2 100 участници, уточни тя. И посочи: „Някои от тях вече са кметове, общински съветници, народни представители, евродепутати. В партията е направен регистър на кадри и експерти във всички области“.

Според Нинова с продължаващата реформа в партията се предлагат управленски политики, базирани на изготвената, обсъдена в над 500 срещи в страната и приета от конгрес на партията „Визия за България”. „Те ще послужат за предизборна платформа на БСП“, каза първата социалистка. И допълни: „Ръководството на партията прие програма за идейно-програмна дискусия, в която са включени теми като опитът и проблемите на сродни партии в света и в Европа; проблемите на заетостта и доходите - отношение към предложенията за въвеждане на гарантиран базов доход, за ролята на държавата за осигуряване на заетост; екологичните императиви като определящ фактор на живота на планетата и на човечеството - кръгова икономика, съхраняване и възпроизвеждане на природните ресурси, демографски дисбаланси.“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай