Ученик каза на министрите как да излекуват България

Божидар Лалов е 6-и клас в 7-о училище в София

Ученик каза на министрите как да излекуват България | StandartNews.com

Божидар Лалов - ученик във 6-и клас на 7-о училище в София, откри заедно с премиерра Гълъб Донев предпоследното заседание на служебното правителство за тази година.

Преди време Донев получава покана да участва в коментарната рубрика "Следизборен маратон", която ученикът с интереси в журналистиката води в Радио София на БНР.

През октомври служебният премиер е отклонил поканата на младежа за участие по БНР, като предложил да се запознаят на живо, а срещата "на четири очи", както се изрази Донев, се състояла вчера.

"И както се казва в такива случаи, обсъдихме теми от взаимен интерес", допълни премиерът.

Тогава ученикът споделя за интересите си към журналистиката и политиката, като премиерът поискал да чуе мнението му за ситуацията у нас.

"Божидар ми отговори, че България боледува от неразбирателство и лечението за това състояние е диалогът. Струва ми се, че мечтите на едно дете са най-доброто пожелание към всички ни в навечерието на Рождество", каза Донев пред министрите.

Премиерът влезе в ролята на журналист и попита госта шестокласник "как да излекуваме България от неразбирателството".

"Неразбирателството се лекува с разговора и с мира. И това е моята мечта за България. Когато порасна, бих искал да видя в страната си да има мир и разбирателство между хората, да видим как страната ще се подобри", отвърна Божидар Лалов.

"И един дежурен въпрос на възрастните – като пораснеш, какъв искаш да станеш – журналист или политик", попита отново премиерът.

"Бих станал журналист, да със сигурност ще стана журналист в бъдеще. Така че колеги моля да ме очаквате", си пожела Божидар Лалов, цитиран от БНР.

Той получи подарък от служебни премиер – двуезична книга по текст на Джон Ленън – Imagine (Представи си).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай