Турция ни помага за мигрантите. Хамид Хамид с акция

Български и турски депутати обсъдиха обстановката на границата

Турция ни помага за мигрантите. Хамид Хамид с акция | StandartNews.com

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред проведе съвместно заседание с Комисията по вътрешни работи на Великото национално събрание на Турция. На нея беше обсъдена актуалната обстановка на държавната граница с Република Турция, бежанския поток и сътрудничеството между двете държави. Турските гости са у нас по покана на Хамид Хамид, председател на ресорната комисия в НС. 

Делегацията от Великото национално събрание на Турция се състои от 26 депутати от цялата страна.

Парламентарна делегация1

В срещата участваха още заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър, главният секретар на МВР Петър Тодоров и заместник-председателят на ДАНС Румен Георгиев.

Парламентарна делегация4

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Хамид Хамид приветства гостите от Турция и представи българските народните представители, които участват в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. 

Парламентарна делегация5

„През последната година има изменение на мигрантския натиск”, заяви Хамид Хамид и акцентира на необходимостта от ранно идентифициране на трафикантите на мигранти и организираните групи за трафик. 

Парламентарна делегация12

Той изрази надежда турските народни представители да предадат на парламента притеснението на българските власти от мигрантския натиск и от „нарастващия трафик на хора“. По думите му инцидентната бежанска вълна е преминала в различна фаза и вече идват само организирани от трафиканти бежанци. Той добави, че справки на службите показват, че това са икономически мигранти, а не хора, бягащи от войната.

Парламентарна делегация10

Хамид изрази увереност, че турските власти ще увеличат присъствието на полиция по границата и с общи усилия между двете държави мигрантският натиск ще бъде овладян.

Парламентарна делегация7

„Ние искаме да видим Турция член на Европейския съюз“, посочи Хамид, като добави обаче, че в момента границата на ЕС е тази между България и Турция и трябва да се охранява.

Парламентарна делегация6

"Посвещаваме това посещение на приятелството между двете държави и сътрудничеството между двете страни. Тук сме с 26 депутати от нашия парламент, които представляват цяла Турция”, заяви председателят на Комисията по вътрешни работи на Великото национално събрание на Турция Джелалетин Гювенч. 

„Искаме да изразим задоволството си, че сме във вашия парламент. Благодарим за поканата. За нас България е съюзническа държава и дейностите, които ще развиваме и сътрудничеството на нашите комисии ще развие отношенията и икономиката между двете държави", добави той той.

Гювенч обясни, че след Covid-кризата България и Турция възобновяват интензивните контакти помежду си. 

"Става дума за около 7 млн. долара икономическо сътрудничество между двете страни, което искаме да продължи да се развива", каза Гювенч. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай