Цветанов ще е председател на щаба на ГЕРБ за евроизборите

ГЕРБ тръгва с „България няма време за губене" на изборите

Цветанов ще е председател на щаба на ГЕРБ за евроизборите | StandartNews.com

София. Председател на Националния предизборен щаб на партия ГЕРБ ще бъде Цветан Цветанов. Това стана ясно от пресконференция на партията.

„Винаги съм бил председател на Националния щаб. Това е отговорност. Румяна Бъчварова и Цветан Бонев са избрани за заместник-председатели. Двама души, с които работя перфектно и можем да разпределим хората по съответните ресори. Трябва да се направи маркетинг, с това ще се занимава Елен Герджиков", обясни Цветанов.

Цветанов съобщи, че Димитър Главчев и Александър Ненков ще отговарят за организационните въпроси, а Красимир Ципов за юридическата работа.

„Искаме да има позитивни послания, реална политика, а тя може да съществува, когато няма да има манипулация и противопоставяне и черен пиар, присъщ на нашите опоненти", каза още той по повод битката за евроизборите през май.

„Логистиката е много важна за кампанията. С нея ще се занимава Стефан Стойчев, човека, който през всички тези години, когато се е обръщал към нас, сме били насреща", каза Цветанов.

„България няма време за губене"- това ще е лозунгът на предстоящата кампания за европейските избори. Това стана ясно от председателят на Столичен общински съвет и отговорник за слогана Елен Герджиков.

„Въпреки напрегната обстановка, езика на омразата, клеветите, които са неизменна част от политическия ни живот, ще направим кампания, която ще предложи изход от тази ситуация. В този смисъл, кампанията не толкова ще се вглежда в грешките на другите, а ще се стреми да покаже верния път, по който България трябва да върви", посочи Елен Колев. „Показвайки връзките и бъдещето ни, смятаме че ще бъде мотивираща за хората, които смятат, че европейската тема не е толкова важна, ще подканя хората да участват в нея, ще държи хората да поддържат обратна връзка. Заложили сме иновативни подходи", каза той.

"Целта ни е първи да се регистрираме в Централната избирателна комисия, да бъдем първа политическа сила, партията с най-много гласове и, разбира се, да имаме повече евродепутати, отколкото след последните избори." Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов очерта целите на партията за евровота в края на май.

"Нашата основна цел е да осигурим поредната победа на ГЕРБ и поредната загуба на лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. Смятам, че това ще бъде много ясен отговор и на политическия сблъсък между Европейската народна партия (ЕНП) и ПЕС. ЕНП, ГЕРБ са силата, която действително ще може да се покаже на тези избори", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Той обяви, че ГЕРБ ще открие кампанията си на 27 април в столичната спортна зала "Арена Армеец", завършена в мандата на ГЕРБ, а сред гостите ще бъде и лидерът на ЕНП Жан-Клод Юнкер.

От думите му стана ясно, че ГЕРБ ще финансира кампанията си изцяло от партийната субсидия, "за да се избегнат спекулации", като нямало да залага на скъпи билбордове по пътищата, а на срещи "лице в лице" - "нещо, което вече е патент на ГЕРБ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай