Цветанов: Реформаторският блок е единственият ни потенциален партньор

Цветанов: Реформаторският блок е единственият ни потенциален партньор | StandartNews.com

София. "Реформаторският блок е единственият партньор, с който можем да се обединим за силно правителство с дясноцентристко управление, ако спечелим изборите". Това заяви бившият министър на външните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ.

ГЕРБ ще участва самостоятелно на изборите, уточни той.

По-бързото провеждане на избори ще помогне за излизане от сегашната политическа криза, добави той. Ако управляващите бяха възприели по-рано идеята ни за референдум, сега въпросът със задължителното гласуване нямаше да е на дневен ред. В момента въвеждането му е нереалистично. Затова референдумът за задължително и електронно гласуване трябва да бъде проведен заедно с предсрочните избори, каза Цветанов. 

От ГЕРБ винаги сме настоявали да има задължително гласуване, защото това е единственото средство срещу купуването на гласове и контролирания вот, каза още той. 

България не се нуждае от нов мандат на сегашните управляващи, защото днешното правителство дойде на власт с измама и осъществява управлението си по този начин. Кабинетът трябва да се намира в оставка. Надявам се премиерът Орешарски да прояви достойнство тази седмица - вече има знаци за това, каза още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай