Цветанов: Радан въведе модата на абсурдите

Цветанов: Радан въведе модата на абсурдите | StandartNews.com

Радан Кънев въведе модела на политическите абсурди, каза на пресконференция във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В политиката все пак има някакви червени линии. Кънев ги преминава с несъстоятелните си изказвания", каза Цветанов по повод последното изявление на лидера на ДСБ, че неговите привърженици ще подкрепят политиката на правителството в сферата на здравеопазването по време на подготвяния вот на недоверие. Според Цветан Цветанов е абсурдно да декларираш подкрепа към правителството, а в същото време да обявяваш, че си в опозиция.

"Отнасям се с огромно уважение към него, но той въведе модела на политическите абсурди - да казва, че участва в управление, но той ще бъде опозиция в парламента. Благодаря на Реформаторския блок и на всички разумни и отговорни политици, които днес участват активно, за да подкрепяме българското правителство. Надявам се, че в предстоящия вот Радан Кънев ще подкрепи кабинета, за да може отново да покаже абсурдите на неговите твърдения, че той е в опозиция", посочи Цветан Цветанов. По думите му ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов стоят зад всеки един министър. Предсрочни избори не са полезни за държавата и не смятам, че ще има такива през 2016 г., каза Цветанов. По-рано в Търговище той заяви, че след местните избори през 2015 г. ГЕРБ е една напълно изградена партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай