Цветанов: Нищо не налага промяна на споразумението

Цветанов: Нищо не налага промяна на споразумението | StandartNews.com

Нищо не налага сериозна промяна на коалиционното споразумение, подписано преди 1 година, смята председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след първата среща между ГЕРБ и представители на РБ за евентуално предоговаряне на споразумението.

„Всички отчитаме и заставаме зад коалиционното споразумение. Целта е тези дни да се отчете свършеното и да се дадат допълнителни импулси на коалицията", каза още Цветанов, цитиран от бТВ.

Найден Зеленогрски от РБ предупреди, че ще предложи Блокът да излезе от управлението, ако преработеното споразумение не се изпълнява особено в частта съдебна реформа и борба с корупцията.

Ако заскърцат по отношение на съдебната реформа и по отношение на антикорупционното законодателство, на електронното гласуване и промени в изборното законодателство, очевидно е, че имаме голям проблем. Още повече че в нашата декларация сме заложили категорично на третия месец да се погледне какъв е напредъкът по отношение на съдебната реформа и по отношение на привеждане на Закона за съдебната власт в съответствие с промените в Конституцията", обяви Зеленогорски.

Следващите разговори между коалиционните партньори ще бъдат в сряда - 29 януари, съобщи Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай