Цветанов: Кънев ми се обади за победата

Цветанов: Кънев ми се обади за победата | StandartNews.com

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че рано тази сутрин Радан Кунев му звъннал, за да му честити победата. Цветанов каза, че "не трябва да минава градусът на невъзможността след това да си говорим". Той даде пример с тона по време на парламентарните избори, когато Реформаторите са влезли в „ритъм на говорене", който не бил допустим.

Той каза, че не му е много приятно да вижда как РБ "стои зад Георги Иванов в Хасково" (независим кандидат, подкрепен от РБ, който отива на балотаж с кандидата на ГЕРБ, бел. ред.).

"Искам да им пожелая да се придържат по начина, по който ГЕРБ води своята предизборна кампания. Това е разумното, това е демократичното. Това,което беше направено с тези послания през медии и публикации, не го заслужаваха хората", продължи Цветанов.

Няма черен ПР, категоричен е Цветанов. Той опроверга твърденията на РБ, че ГЕРБ са плащали за очерняне по време на кампанията. "Няма черен ПР, който да е платен от нас", категоричен е бившият вътрешен министър.

Цветанов обясни, че всички партии са губещи в изборите заради ниската изборна активност. Все пак той определи победата на ГЕРБ като историческа. По думите му подобно присъствие в местната власт друга партия не е постигала в последните 25 години.

Според него е рано да се коментира темата за президентските избори. Той посочи и местата, на които очаква "интересна битка" на балотажа - Враца, Видин, Ловеч, Търговище, Разград, Шумен.

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветанов сравни поведението на Реформаторския блок преди изборите, като това на Волен Сидеров.

"Волен Сидеров иска да направи подобни провокации, за да си възбуди твърдия електорат. Реформаторският блок, за да се разграничи от лидера в дясното - ГЕРБ, трябва да покаже конфротационен елемент", каза Цветанов в интервю за Нова тв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай