Цветанов: Иванов все още има подкрепата на ГЕРБ

Цветанов: Иванов все още има подкрепата на ГЕРБ | StandartNews.com

Министър Христо Иванов имаше и все още има подкрепа на парламентарната група на ГЕРБ.Ние сме го доказали няколкократно. Това каза пред журналисти Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, по повод на подадената оставка от правосъдния министър Христо Иванов, предаде Агенция „Фокус".

„През последните дни бяха направени много консултации. Най-съществени бяха консултациите, които бяха направени във формат парламентарно мнозинство – ГЕРБ, РБ, ПФ, АБВ. Позицията на ПФ и АБВ изцяло подкрепяше решението на комисията, което беше гласувано миналата седмица и в никакъв случай механичният сбор между ГЕРБ и РБ не можеше да промени нищо в това гласуване", посочи Цветанов.

По думите му, текстовете заложени в първоначалния вариант на законопроекта за изменение на Конституцията в пленарна зала са получили над 200 гласа.

„Бяха направени много взаимни компромиси. При внасянето на законопроекта, направените промени предвиждаха тайно гласуване и никой не говореше за явно. Сега предстои гласуването за явния вот. Знаете, избирането на парламентарната квота с мнозинство от две-трети вече е факт и също така председателстващ на пленума ще бъде министърът на правосъдието", обясни още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай