Цветанов: Има проблеми с Бюджет 2014 г.

Ще има напрежение сред полицаите, смята депутатът

Цветанов: Има проблеми с Бюджет 2014 г.  | StandartNews.com

София. Има сериозни проблеми с Бюджет 2014 г. Това заяви народният представител от парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това предаде БГНЕС.

„След като се запознах с проектобюджета за 2014 г. смятам, че там ще има сериозни проблеми, поради намалението му, с 50 млн. лв. по-малко за МВР, ДАНС, ДАТО, заради което ще е невъзможно да се изпълнят всички дейности на сектор "Сила", обясни Цветанов по повод притесненията за бюджета.

Цветанов бе категоричен, че ще има напрежение сред полицаите. Той даде пример с униформените, които охраняват парламента. Ако те работят над 16-17 ч., но не получат своите добавки за извънреден труд, които са общо 50 ч. на тримесечие, ще има напрежение, каза още депутатът от ГЕРБ.

„Направили сме парламентарно питане до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за извънредния труд на полицаите - как се плаща, защо не се плаща, за да има адекватни действия", припомни Цветанов.

„За днес бяхме предложили да има изслушване на премиера и вицепремиера и министър на вътрешните работи по темата за бежанците, но поради отсъствие на Цветлин Йовчев просто го оттеглихме за следващата седмица. Така отговори Цветанов на въпрос на медия дали следващия вот на недоверие, иницииран от ГЕРБ, няма да бъде за бежанския проблем. След изслушването ще се направят съответните изводи и предложения, добави той. Хаос и неадекватни действия, емоционално, прибързано - такава е неговата оценка по въпроса за реакцията на властта към проблема с бежанците. Не сме чули какъв е профилът на тези хора, които са на територията на страната, за да бъде ползван техния ресурс и да бъдат интегрирани у нас", каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай