Цачева: Проблемът с нападения над медици не трябва да се премълчава

Цачева: Проблемът с нападения над медици не трябва да се премълчава | StandartNews.com

София. Проблемът с нападенията на медиците съществува и той не може да бъде премълчаван. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева пред БНТ. Тя коментира случая с искането за оставка на здравният министър д-р Петър Москов и упрека на ДПС, че той говори ксенофобски.

Всеки политик трябва да мери думите си от парламентарната трибуна, обясни тя. "Езикът на омразата не работи за единение на обществото ни. Аз не съм цензур на различните групи и на риториката и лексиката, която упражняват. Мога да дам трибуна на обратно становище, на друго мнение по въпроса", добави Цачева.

Нека да изчакаме следващите дни, за да видим дали ще бъде внесен вот на недоверие по надлежния ред, коментира още тя.
По-добре е противопоставянето да се случва в парламента, а не по улиците и площадите, смята Цачева. И изтъкна, че парламентът не може да бъде кръжок по добри обноски, защото в него се случва противопоставянето на идеите на различните парламентарни групи.

Председателят на Народното събрание коментира и реформите в съдебната система. Тя посочи, че има пълен консенсус от страна на парламентарните групи и увери, че е нужна пълна промяна в съдебната система. Има различни нюанси, когато става въпрос за конкретните мерки, с които да се постигнат стратегическите цели, обясни тя.

Има формат на диалог в парламента, когато се чува свободно мнението на 4-те парламентарни групи, подкрепящи правителството, каза Цачева за управлението на коалицията. След като работим в коалиция сме длъжни да се съобразяваме с по-малките групи, добави председателят на НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай