Тошко Йорданов с нова идея за 24 май

Зашлеви управляващите

Тошко Йорданов с нова идея за 24 май | StandartNews.com

Важни решения по глупавите промени в Конституцията, които предлагат "Продължаваме промяната-Демократична България". Toва очаква председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Той смята, че ако сега се промени датата на националния празник от 3 март на 24 май, в следващото Народно събрание мнозинството отново ще я промени. Ако им стиска и ако смятат, че са прави, имат възможността да инициират референдум затова българите да кажат коя дата да бъде национален празник и да видим резултатите, настоя Тошко Йорданов в интервю за бТВ.

Единственото разумно предложение е мандатността на кметовете, но това е идеята на ИТН. Тази идея ПП-ДБ я откраднаха, но е хубаво от време на време да има и добри идеи, на фона на всички глупости, които направиха, разкритикува Йорданов.

ИТН в момента са опозиция на партиите в Народното събрание, но на едни евентуални нови избори ще са повече, а на други - още повече, а тези, които управляват, ще имат по-малко гласове, очаква Тошко Йорданов и запита коя друга партия се е връщала в парламента, както формацията на Слави Трифонов.

Той коментира и друга идея в проекта за промени в Конституцията, които предлагат ПП-ДБ, а именно премахване на служебния кабинет на президента. Видимо Йорданов защити служебните кабинети на държавния глава и заяви, че служебните правителства са свършили толкова работа, колкото са могли. Президентът не виновен затова, а е проблемът, че парламентът не можа да излъчи редовно правителство, каза Тошко Йорданов.

Според Йорданов „е вредно едно свалено от хората правителство да продължи да управлява и да си подготвя следващите избори“. По думите му, ако трябва да се промени нещо, за да не се стига до чести служебни кабинети, това е мажоритарната избирателна система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай