Топсоциалист клъвна Кирил Петков, изумен от премиера

Атанас Зафиров с тежки оценки за новия политически проект

Топсоциалист клъвна Кирил Петков, изумен от премиера | StandartNews.com

Топсоциалист клъвна Кирил Петков и Асен василев за опитите им да създадат нова партия и изрази недоумението си от премиера Стефан Янев за подкрепата, която е дал в аванс на проекта.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков с партия назаем

"Холивудската усмивка не е гаранция за успех, нека да приключи този служебен кабинет, за да дадем нашата оценка", каза зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в по NovaNews в отговор на въпроса дали Петков и Василев са "отличниците на служебния кабинет". Зафиров коментира, че думите на служебния министър-председател за него са били смущаващи, защото би трябвало да е равно отдалечен от всички партии и безпристрастен.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков проговори за партията си

Според Зафиров, когато се говори за нови лица в политиката, трябва да се подхожда по-внимателно: "Например г-н Петков е един от създателите на "Да, България". Тук говорим за хора с биография и с политически заявени позиции."

ВИЖ ОЩЕ: Асен Василев изплю камъчето: Ще ви се обадя за партията

На въпрос може ли да бъде заплаха за БСП нов политически проект, социалистът отговори: "Ние сме на 130 години, едва ли трябва да се притесняваме. Партиите с идеология остават, новите проекти отминават."

ВИЖ ОЩЕ: Янев: Готов съм пак да стана премиер, ще подкрепя партия на Петков

Зафиров нарече партиите на промяната партии на подмяната. "От БСП не сме разочаровани от стеклите се преговори. Разочаровани трябва да бъдат българските граждани, които очакваха по-различно поведение и в крайна сметка да се състави редовно правителство и работещ парламент, който да посрещне задаващите се кризи пред България", каза зам.-председателят на БСП.

Социалистът бе категоричен, че е било възможно да се създаде мнозинство в това Народно събрание. "Оказа се, че партиите на промяната са партии на подмяната. Няма логическо обяснение защо отхвърлиха подадената от нас ръка. Можеше да се създаде кабинет с ясни цели и приоритети", смята Зафиров.

Депутатът предупреди, че стои рискът от връщането на ГЕРБ във властта.

Той уточни също, че по време на преговорите в рамките на третия мандат не се е стигнало до конкретни разговори по отношение на предложение за министър-председател. По думите му това е щяло да се случи, ако разговорите се бяха увенчали с успех.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай