Петък,

Топ историк с мрачна прогноза за Путин

От: Иван Ангелов -
12017
Топ историк с мрачна прогноза за Путин
A
A
A

Мрачна прогноза за последствията от частичната мобилизация, обявена от руския президент Владимир Путин, направи големият български историк проф. Пламен Павлов.

„Това, което назрява в Русия, може да има чудовищни последици. Руското общество несъмнено ще изпита някакви сътресения. Конфликтът в Украйна се очертава да бъде все по-кървав.“, каза историкът.

Той коментира и частичната военна мобилизация в Русия.

„Освен това не бива да забравяме, че както отбелязват някои наблюдатели в Петербург и в Москва, в някои градове просто не знаят, че има война. А в момента обикновено се изпращат контингенти от най-бедните райони на Русия. Там хората просто са докарани до такава чудовищна мизерия, че това да постъпят в армията е най-сигурният доход. Това е голяма трагедия и аз се надявам, че руското общество и руският политически елит да намери сили да прекратят това безумие“, смята Панов.

Историкът заяви в Деня на Независимостта на България, че каквото и да казват за нас и в каквито и зависимостта да ни обвиняват – ние сме независими.

„Мисля, че в момента сами определено своя път. Сега вече въпросът е колко от нашите политици, за разлика от онези в 1908 г., са способни да го правят по най-добрия и по най-убедителния начин“, коментира още проф. Павлов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички