Тежки думи на Радев! Голям удар по ПП

Какво им каза президентът

Тежки думи на Радев! Голям удар по ПП | StandartNews.com

Явният конфликт между президента Румен Радев и ПП се показа още веднъж.

Не знам дали осъзнавате какви процеси се отприщиха. Тесният кръг за предложения за министър-председател се скъсиха днес. Как така изведнъж г-жа Елена Чернева Маркова реши да си подаде оставката? Това попита държавният глава Румен Радев по време на връчването на втория проучвателен мандат на ПП-ДБ. 

"И когато това днес бе обявено, аз истински се учудих, че вие не реагирахте, а трябваше да има въпроси - защо, как, какви мотиви, защо вчера и имало ли е натиск. Ако за вас това е нормално, не се изненадвайте от това, че може да получите политически кабинет, който няма да е във ваша полза", допълни Радев. 

"Направихте всичко възможно правомощията на президента да са силно ограничени, не само в състава на служебен кабинет, но и за процеса на определяне на избори. След 10 дни ще разберете това, когато поканя всички партии на консултации, за да се вземе крайно решение. Както сте го написали, така ще го изпълнявам. Разбирам притесненията ви, съчувствам ви, но вие участвахте в този процес", каза президентът. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
2 Коментара
Мдаа
преди 1 месец

Снимката ви е стара.

Откажи