Терзиев се развълнува! И направи първия гаф

Кои са първите думи на новия кмет на София

Терзиев се развълнува! И направи първия гаф | StandartNews.com

Както е известно, Васил Терзиев положи клетва като кмет на София. В първото си слово той се обърна към всички присъстващи в Столичния общински съвет (СОС)  с „уважаеми“, но точно тук се получи първият му гаф като кмет на София.

Оказа се, че той е объркал последователността и заради това заяви: „Тука обърках! Обърках малко протокола“.

А след извинение и усмивка той продължи по доста нестандартен начин: „Искам да чуя хубави аплодисменти за всичките общински съветници, тъй като не го направихме това нещо. Изключително съм развълнуван от днешния ден. Може би ми личи.

Довчера бяхме в кампания и бяхме политически опоненти, но вече, след като всички се заклехме, то мисля, че сме от една страна. От страната на София.

Нужно е да защитаваме интересите на всички в града. Това значи и да бъдем от страната на мъдростта. Това, което е по-дълго от един мандат“.

Той обеща, че ще работи с всички независимо, че ще си намерят поводи за „семейни драми“: „Няма мърдане – тук сме четирите години и трябва да работим заедно“.

„Вярвам, че всички тук сме мъдри, сме мъдри и ще намерим общ път и решенията за София, за да може гордо всеки един от нас след четири години да посреща гражданите и да бъде доволен от това, което е свършил.

На добър час. Привилегирован съм да мога да работя с всички вас.

Нека добрите идеи – без значение от къде идват, да намират подкрепа и път.

Всичко добро и на добър час“, каза Терзиев в първото си слово като кмет на София.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай