Татяна Дончева прави нова партия

Татяна Дончева прави нова партия | StandartNews.com

София. Лидерът на „Движение 21" в БСП Татяна Дончева прави нова партия, съобщи самата тя пред БНТ. Партията трябва да бъде готова до есента - „септември – октомври".

"Започнали сме да работим върху нещо, което да приключи отношенията ни с "Позитано" по цивилизован начин, така че да се погрижим за тази част на левицата, която не иска да бъде обвързана с олигархия", каза Дончева.

Партията ще е около движението, което Дончева оглавява. То предоставя такава възможност, защото няма регистрация на партия, обясни бившият депутат от левицата.

Решението вляво минава през две възможни решения, обясни Дончева. Едното е смяната на ръководството на БСП, което по думите й не е възможно, защото Сергей Станишев бил несменяем. Второто е чрез създаване на нов политически субект.

„Ще поканя хора, които смятам, че стават, и ще уважа желанието на някои хора в партията, които стоят в нея само от лоялност. Ще има и десни, спокойно", коментира още Дончева и засега отказа да уточни в коя част на лявото ще бъде ситуирана партията.

Според нея нуждата в България е от взимане на ясни решения, а тя не вижда ляв и или десен проект, който в момента да вади политически решения в която и да е сфера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай