Татяна Дончева със съвет към Има такъв народ

Тя призова депутатите на ИТН да бъдат по диалогични

Татяна Дончева със съвет към Има такъв народ | StandartNews.com

Съвет към партията на Слави Трифонов „Има такъв народ” отправи варненският депутат на „Изправи се! Мутри вън!” Татяна Дончева. Тя призова депутатите на ИТН да бъдат по диалогични и да не поставят условия, които да водят до отказ. Тя даде за пример Иван Костов, който през 1997-ма година е имал мнозинство от 147 гласа, без да е длъжен е на никого, е сложил декларация за национално съгласие на масата.

Тази декларация беше водеща в продължение на две - три години, върна лентата Дончева. В интервю за БНР тя призова в следващия парламент да бъдат формулирани приоритети и след това да се работи по тях.

Националните приоритети трябва да се проговорят и с БСП и с ДПС, независимо, че от "Демократична България" са заявили, че всякаква форма на комуникация с ДПС е недопустима, категорична бе Дончева. Според нея тези политически субекти са добре представени и не бива да бъдат поставяни в ситуацията да пречат, защото са притиснати до стената. Според нея работата с партията на Слави Трифонов няма да е лесна, поради ултимативния тон който поддържат от там.

Хората смятат, че политиците са длъжни да направят каквото се иска от парламента. Когато обаче народът е пратил много малко политици на терен, този процес става много труден. Точно това трябва да разберат някои представители на ИТН. В политиката грубото натискане върху ските води до падане. Винаги има нужда от съюзници, каза Татяна Дончева.

Не е необходимо да повтаряме буквално служебния кабинет в едно бъдещо правителство. Сред служебните министри има добри и не толкова добри попълнения, коментира още Дончева идеята в новото правителство да влязат министри от служебния кабинет. Ядрото може спокойно да бъде част от новото правителство. Не виждам проблем в това. Фигури от служебния кабинет ми се струват ефикасни. Подкрепата и общественото одобрение към служебния кабинет е заради линията, която следва - на безкомпромисно разчистване на терена. На ревизия, на разчистване, на кадрови промени, на наследството на ГЕРБ, изваждане на уродливите икономически практики, заобикаляне на обществените практики. Какъвто и състав да има новото правителство, то трябва да продължи тази линия. Какво по-естествено, ако част от министрите останат?, каза Татяна Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай