Татяна Дончева се развихри! Кои прокурори нокаутира

Какво каза за тя прокуратурата

Татяна Дончева се развихри! Кои прокурори нокаутира | StandartNews.com

Съдебната реформа не е на път да се случи, защото съдебна реформа няма. Това, което се случва, е някаква имитация, някакво замазване на очите. В сегашния си вид, който се предлага това е една козметика. Това каза в предаването „120 минути“ по БТВ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Думите ѝ са в отговор на въпрос дали съдебната реформа най-накрая ще се случи със законовите промени, които се гледат в парламента.

Според нея за съществена реформа в правосъдието са нужни и промени в Конституцията – нови текстове в главата за съдебната власт, пише novini.bg.

„Проблемът с прокуратурата възникна от хората, които упражняваха тази професия. Най-напред от Никола Филчев (главен прокурор 1999-2006), който беше назначения на синята агитка, който с поведението си на поста предизвика много въпросителни дали е правилна конституционната уредба. Вторият човек, който предизвика големи въпросителни, беше Сотир Цацаров (главен прокурор 2012 – 2019) и третия е Иван Гешев (главен прокурор от 2019)“, коментира Дончева.

Според нея проблемите в системата обикновено са предизвикани не от практиката, а от хора, неподходящо заемащи някакъв пост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай