Татяна Дончева рани Нинова. Отмъщението

Кой ще е лидер на новото ляво обединение?

Татяна Дончева рани Нинова. Отмъщението | StandartNews.com

Татяна Дончева отговори на предложението на Корнелия Нинова напусналите БСП да се върнат в редиците на соцпартията. Офертата на червената лидерка дойде като контрапункт на голямото ляво обединение, които днес започва да се прави в НДК. Инициативата е на топ социалиста Костадин Паскалев. В зала 7 се събират Дончева, Мая Манолова, Красимир Янков, Георги Кадиев и Симеон Славчев. Ще участват Георги Първанов и цялата вътрешна опозиция в БСП. Идеята е създаване на мощен ляв блок с или без БСП.

ВИЖ ОЩЕ: Денят Х за Нинова! Големите вляво се събират, ще има ли БСП-2

„Ние сме направили партии преди 7-8 години, в тези партии членуват десетки, стотици хора. Тези хора не са наши крепостни и ние не можем просто така да се преместим и утре да се върнем в БСП“, каза Дончева и рани Корнелия Нинова.

„Обръщаме се към бившите членове на партията, създали свои политически субекти – върнете се в БСП. Заповядайте обратно, за да може с капацитета на всички да търсим обединение и сила. Президентът Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ – Румен Петков, „Изправи се БГ“ – Мая Манолова, „Движение 21“ – Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия“ – Краси Янков, „Нормална държава“ на Кадиев и МИР на Симеон Славчев”, обяви вчера Нинова.

Според Дончева идеята не е на Първанов, а на група хора от БСП, начело с Костадин Паскалев.

„Това също си дава отпечатък, защото в момента, с това ръководство на БСП, не може да се решава въпросът за голямо обединение вляво. Дори част от опозицията на Корнелия Нинова си представя, че под обединения разбираме коалиция, а не нещо ново. Само че коалицията няма да ни даде тяга, а ние се нуждаем именно от тяга от един голям субект вляво – нов, който да може да формулира нова програма, нови задачи, да лансира нови лица и заедно с някои стари да върнем лявото пространство на левите хора“, коментира Дончева.

Било рано да се говори кой ще е лидер на този нов ляв субект, защото не се знаело кой ще влезе в него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай