Търсят АБВ да помага на ГЕРБ в Плевен

Търсят АБВ да помага на ГЕРБ в Плевен | StandartNews.com

ГЕРБ ще търси АВБ за подкрепа на втория тур в полза на досегашния кмет на Плевен проф. Димитър Стойков. Това съобщи Мартин Митев от щаба на управляващите в града. Освен това в подкрепа на професора преди балотажа в града ще се изсипе кметски десант от успешни градоначалници на ГЕРБ. В сряда Йорданка Фъндъкова и Димитър Николов ще призоват гласоподавателите да пуснат бюлетини за него, а в четвъртък – Даниел Панов, Таня Христова и Пламен Стоилов.
ГЕРБ печели над 10 хил. гласа за листата си в Плевен и с тях вкарва 10 човека в 41-членния местен парламент. Местната коалиция „Плевен може – Плевен побеждава" на основния опонен Георг Спартански е втора с 9 700 гласа, а БСП - трета с около 5000.

Митев заплаши плевенчани с „катастрофа" и „мракобеснически сценарии", ако изберат техния противник Спартански на балотажа. Той не пропусна да подчертае, че важните проекти за града може и да не се случат без ГЕРБ начело на местната власт. Митев на свой ред се оплака от черен пиар и предупреди за евентуални бъдещи манипулации, както и за неправомерен екзитпол на агенцията „Алфа Ридсърч". ГЕРБ наема „Екзакта" за паралелното преброяване на вота на идния втори тур.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай