Свиленски се отказа от ръката си. Обяви кое му е по-свидно

Соцдепутат видя страшно бъдеще и за Альоша

Свиленски се отказа от ръката си. Обяви кое му е по-свидно | StandartNews.com

Вчера ми се обадиха повече хора, отколкото ми се обаждат на Гергьовден. Това заяви в “Лице в лице” по bTV депутатът от БСП Георги Свиленски. Вчера той отиде да брани паметника на съветската армия в София, който вече се демонтира, но пострада. Дясната му ръка бе ранена.

ВИЖ ОЩЕ: Радев би Свиленски по мелодрама

Свиленски подчерта, че всички са били възмутени от демонтажа на Паметника на съветската армия. За да бъде свалена най-горната фигура, която държи вдигнат автомат, се наложи да бъде използван флекс.

“Това е най-варварската акция след събарянето на Мавзолея. Но тук става въпрос за паметника на армията, която освободи Европа на фашизма, това е началото на завръщането на фашизма- Такива паметници в цяла Европа и на един австриец или германец не си и помисля да го махне”, заяви народният представител.

Управляващите не са евроатлантици и европейци, те ще посегнат и на Альоша, и на Цар Освободител, заяви Свиленски.

“Не е важна моята ръка, отрязаха ръката на войника, който освободи Европа”, коментира депутатът.

“Премиерът Денков не знаеше, че паметникът се реже”, заяви Свиленски. Той призова за уволнението на зам.-областния управител на София, който се бил снимал с отрязаната ръка на централната фигура на паметника. По думите на Свиленски, това било като снимка с ловен трофей. Депутатът социалист подчерта също, че държавата няма план какво ще прави с паметника, който според него не се премества, а се унищожава с флекс.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай