Страшен скандал с Татко Петко! Хвали съветника на Тагарев

Мрежата полудя

Страшен скандал с Татко Петко! Хвали съветника на Тагарев | StandartNews.com

Страшен скандал направи бащата на Кирил Петков. Татко Петко, както е известен Петко Петков, пусна пост във Фейсбук, с който хвали съветника на Тодор Тагарев Мустафа Емин.

Емин скандализира цяла България с бруталното си отношение към лекарите в "Пирогов". Той настоя дете в критично състояние да бъде изведено от шокова зала, за да се погрижат докторите за неговото, което не се е нуждаело от спешна помощ и се е наложило да изчака. Съветникът заплашил лекарите с уволнение от здравния министър.

„Мустафа Емин за мен е един изключително честен и смел българин. Масираната атака доказва това", това пише Петко Петков, във фейсбук профила си, предава БЛИЦ.

Накрая Мустафа Емин подаде оставка.

Както стана ясно, Емин е посетил спешната болница заради рана на главата на 2-годишния му син. Тъй като се е наложило да чака лекарите първо да се погрижат за дете в шокова зала, той е вдигал скандали и е заплашвал.  

Без да минава през регистратурата, Емин директно се отправил към кабинет №111, където чакали 4-5 човека”, пише в обяснения на шефа на сигурността на болницата. В 19,45 ч Емин вече “припряно отваря вратата” на кабинета.

Пет минути по-късно те влизат вътре и излизат минута след това, насочвайки се към други два кабинета, през които също преминават до 20,30 ч, когато пристигат пред противошоковата зала, показали още камерите. Виждало се и как Емин три пъти звъни на звънеца на шоковата зала, а медицинска сестра и мъж разговарят с него.

„През цялото време детето на Емин тича, гони се със сестричката си и т.н.”, показали още камерите според твърденията на шефа на сигурността на “Пирогов”. Същото твърдение присъства и в показанията на един от лекарите от шоковата зала, който е излязъл да говори със съветника на военния министър.

Раната на детето на Мустафа Емин не е кървяла и детето е било спокойно, твърди лекарят.

Шефът на болница „Пирогов“ Валентин Димитров обясни, че 3 пъти е прекъсвана работата на лекарите в шокова зала, които спасявали живота на друго дете.  

Незабавна оставка на Мустафа Емин от поста му във военното министерство поискаха шефовете на здравната и на отбранителната комисия в НС проф. Костадин Ангелов и Христо Гаджев от ГЕРБ, като Гаджев окачестви поведението на Емин като злоупотреба със служебно положение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай