Стойнев: Помагам на всяко предприятие, което създава работни места

Стойнев: Помагам на всяко предприятие, което създава работни места | StandartNews.com

Стара Загора. "Винаги съм помагал на предприятия, които създават работни места". Това заяви в Казанлък икономическият министър от кабинета "Орешарски" и водач на листата на "БСП Лява България" в Стара Загора Драгомир Стойнев. И посочи за пример завод "Арсенал". Той определи като важна и значителна новата сделка на оръжейния завод и заяви, че е имало "големи проблеми около нея", но благодарение на неговите усилия и на екипа му като министър, тя е факт.

По думите му в резултат от сделката в община Казанлък се откриват 2000 нови работни места. "Това наистина е много важно и хората трябва да разберат, че когато министерството или държавата има стратегия да подпомага бизнеса, това се случва", обясни Стойнев.

Той бе в Града на розите, за да представи листите на коалиция "БСП Лява България".

По-рано през деня Драгомир Стойнев бе в Раднево. В миньорския град той се отчете за постигнатото от него като министър за оздравяването на дружеството „Мини Марица-изток" и стопирането на приватизацията му.

„Трябва отсега да мислим за нови мощности за 15 години напред. Енергетиката не е бизнес и не трябва да се управлява като частна фирма", сподели Стойнев. Той поясни, че планът за изграждане на два нови блока – 9 и 10 в държавната ТЕЦ „Марица-изток 2" е готов. „Всички документи са на масата в Министерството и следващото правителство трябва да си свърши работата. Ако народът избере отново ние да бъдем първа политическа сила, това означава, че там ще има нови инвестиции, които са необходими на нашата енергетика, а и на държавата", категоричен бе Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай