Стойнев: На някои много им се иска аз да съм предлагал подкуп

Стойнев: На някои много им се иска аз да съм предлагал подкуп | StandartNews.com

Аз знам, че на моите противници много им се иска аз да съм предлагал подкуп на председателя на БСП Михаил Миков. Налага се някаква странна логика, че ако някой е предлагал подкуп, то той е обезателно от името на втория, но това някак да е така. Това заяви зам.-председателят на партията Драгомир Стойнев и старозагорски депутат пред местните медии в понеделник. Той припомни, че кандидатите за председател на партията са били обощо 10, освен това се твърди, че Миков го споделил пред Стойнев, Янаки Стоилов и Сергей Станишев. „При това положение по силата на логиката няма как да е някой от четиримата", добави Стойнев. Той призна, че в БСП наистина има напрежение, започнало се с атака срещу него самия, а сега минала и втора вълна с обвиненията за подкуп.

„Аз мога да ви кажа откъде идва това напрежение – от партия ГЕРБ, намеси депутатът Румен Гечев, който също участва на брифинга. Според него това провокирано напрежние в БСП било, за да се забравят стари гафове на управляващата партия като „с ония техни хора, които искали да бягат в чужбина със семействата си от страх", като скандала с Мишо Бирата, като поетия непосилен за държавата дълг от 16 млрд. лв. „Нека не забравяме, че навремето точно Бриго Аспарухов предложи Бойко Борисов за главен секретар", потърси Гечев връзка между „лошия" вестоносец, огласил подкупа, и сегашния премиер.

Зам.-шефът на БСП Драгомир Стойнев съобщи, че засега БСП имал по две достойни кандидатури за кметове на двата най-големи града – Стара Загора и Казанлък. Именна на старозагорския кандидат щяло да стане известно в началото на юли, а на казанлъшкия - в началото на август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай