Стойнев: Лявото да даде новия модел за рестарт на икономиката

Стойнев: Лявото да даде новия модел за рестарт на икономиката | StandartNews.com

"Силно вярвам, че БСП ще намери сили да събори това управление и да привлече повече симпатизанти". Това заяви в Стара Загора Драгомир Стойнев, зам.-председател на БСП и депутат от региона, където заедно с евродепутата Момчил Неков и народния представител Георги Гьоков участваха в първомайско протестно шествие под надслов "Народе, събуди се!" и "Къде е моето работно място?".

Пред събралото се множество Стойнев обяви и новата кауза на БСП - държавата да се завърне в икономиката и като инвеститор, и като регулатор. Според него за 25 години управленията на прехода, независимо от цвета си, са изпуснали важното – мястото на държавата като регулатор, като гарант, като инвеститор, като мотор за развитие на икономиката и индустрията. Затова по думите му днес говорим за икономическа криза и за загубени за страната милиони млади и можещи българи, които заминаха, за да работят за чужди икономики.

"За съжаление, управляващите продължават да следват стария модел, който ограничава и задушава икономическия растеж. За съжаление никой не се осмелява да постави темата за отговорността на модерната, силната и гледаща напред държава след краха на неолибералния модел", заяви Стойнев. Кризата днес не е просто политическа, смята той. Според зам.-председателя на БСП България има нужда от силна левица, която да представи нов проект за управление на основата на силна държава, силна икономика и демокрация. Лявото може да даде новия модел за ре-старт на икономиката, но преди това трябва да спре да се хаби в конфликти, отсече той.

"Някой, извън партията, се опитва да скара членовете й, за да има повече за другите леви партии", допусна Стойнев. По думите му от това печелят опонентите на левицата. „Всеки трябва да си зададе въпроса дали с присъствието си в партията печели повече симпатизанти или пречи", коментира Стойнев. „Не влизам в политически интриги. За мен е важна работата на терен. За мен е важно бъдещето на лявото", категоричен бе социалистът.

Той призова да се върне самочувствието на младите хора и перспективата пред тях. По думите му младите старозагорски социалисти са първите, които се бунтуват и искат работа, и с това трябва да заразят цялата страна.

Момчил Неков пък призова хората да дават предложения и да казват болките си пред него. „Ще направя всичко възможно вашият глас да бъде чут и в Европа", каза един от най-младите евродепутати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай