Стойнев: Изграждането на два нови енергоблока в „Марица-изток" е на дневен ред

Стойнев: Изграждането на два нови енергоблока в „Марица-изток" е на дневен ред | StandartNews.com

Стара Загора. „Никога няма да позволим Мини „Марица-изток" и ТЕЦ „Марица-изток 2" да бъдат приватизирани. Енергийните дружества в региона са част от националната сигурност и те трябва да останат държавни". Това заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП лява България", при откриване на предизборната кампания в Гълъбово в сряда вечер.

В препълнената зала на миньорското градче той си припомни тягостната атмосфера в региона преди година - мините не работели, таксата за пренос била висока и блокирала износа на ток, а енергията, произведена от любимите на ГЕРБ възобновяеми енергийни източници се изкупувала на пет пъти по-висока цена от тази на топлоцентралите. Освен това мините били подготвени за приватизация.

„Показахме, че когато има държава, нещата се случват. Върнахме самочувствието на българския миньор, осигурихме му работа, и най-вече мините останаха държавни", каза Стойнев и припомни, че комплекса „Марица-изток" е постигнат 40 на сто ръст на производството. Според доскорошния енергиен министър в следващите 10-15 г. ще има нужда от нови мощности в региона. Затова изграждането на 9 и 10-ти блок в ТЕЦ „Марица-изток 2" било на дневен ред, имало и кандидат-инвеститор за изграждането им.

„Мисля, че водачът на листата в 27-ми Старозагорски избирателен район Драгомир Стойнев попадна на точното място. Обещаваме, че ще спечелим изборите, както сме го правили досега", категоричен бе Димитър Василев, председател на общинския съвет на БСП в Гълъбово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай