Стойнев: Искам и българският народ да яде бял хляб

Стойнев: Искам и българският народ да яде бял хляб | StandartNews.com

Карлово. Аз искам и българският народ да яде бял хляб, каза на среща с жители на Карлово министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде пресцентърът на БСП.

Да си член на Европейския съюз, не означава да нямаш национални политики и приоритети. Ще продължа да защитавам и отстоявам докрай интересите на България, каза още той.

Преди една година, дори аз имах известни опасения и съмнения за бъдещето на оръжейното предприятие, но Вие показахте мъжество и върнахте достойнството на отчаяните тогава работници, каза председателят на БСП в Пловдив и областта Георги Гергов.

Той подчерта, че държавата има най-голямо участие в създаването на работни места в района. Днес хората в Сопот и Карлово ви гледат с благодарност и надежда, но това е огромна отговорност, обърна се Гергов към министъра и предложи: Да продължим крачката от Вазовските машиностроителни заводи и към другите отрасли. В Подбалкана има ресурси - история, култура и природа, но има нужда и от държавна подкрепа, аргументира се председателят на социалистите в Пловдив и областта.

Министър Стойнев увери, че стратегията на кабинета Орешарски в сферата на туризма е насочена към преодоляването на сезонността чрез развитие на местния, културно-историческия и спа туризма. По отношение на летния сезон той съобщи, че кризата в Украйна няма да причини загуби за отрасъла у нас. Във връзка с проекта „Южен поток" икономическият министър също получи адмирации за решителното отстояване на националния интерес. С нетърпение очаквам дебата в парламента в петък, но си мечтая политиците да са по-малко политици и повече държавници, сподели Стойнев.

Енергетиката е тема, която трябва да обедини всички политически сили, съгласи се Георги Гергов и подчерта, силна държава се прави от силни хора и силната политика.

На срещата с карловци в залата на Общината участваха също народният представител Пламен Славов и председателите на БСП в Сопот и Карлово – Деян Дойнов и Манол Манолов.

Жителите и на Сопот посрещнаха министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който след посещението във ВМЗ ЕАД отиде на площада, за да открие възстановения паметник на Васил Левски.

Гражданите на подбалканското градче го спираха буквално на всяка крачка. Едни, за да му благодарят за спасяването на оръжейното предприятие, което осигурява работа за 3000 души. Други го поздравяваха за последователната позиция по отношение енергоразпределителните дружества. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай