Стойнев: Други избори няма да има

Стойнев: Други избори няма да има  | StandartNews.com

Хасково. „Други избори няма да има!", категорично заяви на брифинг по повод добрите резултати, които извадиха в Хасково, водачът на листата на Коалиция за България в 29 МИР Драгомир Стойнев.

По думите му спешно трябва да се сформира ново правителство, което да не толкова на политическа основа, а по-скоро да е съставено от експерти на база програма.

Стойнев уклончиво коментира сравненията с Емилия Масларова и прогнозите, че е много вероятно той да е неин наследник като социален министър. Стойнев подчерта, че няма значение дали ще го наричат „ученик или последовател" на Емиля Масларова, тя е човекът, който го е въвел в социалната политика и затова й е благодарен. Беше категоричен,, че освен солидния наследен опит има и свои идеи, които ще реализира, ако му бъде предложен министърски пост.

Макар практически да загубиха Драгомир Стойнев коментира резултата на БСП в Хасково като победа, тъй като това е единствента партия в региона, която на областно ниво вдига подкрепата си от предишните парламентарни избори през 2009 година с над 32 %. Най-вероятно БСП ще има трима кнародни представители от 29 МИР. Освен Стойнев за 24-я парламент от Хасковски регион с червената листа се класират Стефан Танев и Смиляна Нитова

Най-много гласове в региона за БСП са дошли от общините Димитровград, Свиленград, Харманли и Тополовград.

Драгомир Стойнев обяви, че подава ръка към депутатите от ГЕРБ и ДПС, с които ще представляват интересите на Хасковски регион в следващия парламент. „Трябва да оставим политическите интереси на страна, защото най-важната ни задача през следващите 4 години е заедно да работим за развитието на икономическия и социален потенциал на региона.", каза Стойнев. Той подчерта, че в Хасково е една от най-високите безработици, а доходите на населението са доста под средното за страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай