Стойнев: Ако получа номинации за лидер на БСП, ще участвам

Стойнев: Ако получа номинации за лидер на БСП, ще участвам | StandartNews.com

София. "Всичко зависи от номинациите и от решението на конгреса. Ние сме демократична партия и конгресът е институцията, която решава кой ще бъде следващият лидер на БСП. Ако получа номинации, ще участвам". Това заяви новият заместник-председател на Националния съвет на БСП Драгомир Стойнев пред журналисти.

„Днешното решение на Националния съвет, за което благодаря на всички членове на съвета, е за избор за заместник-председател. Все още не са започнати номинации за бъдещ лидер на партията", каза Стойнев, цитиран от "Фокус".

„Откакто стъпих на поста министър, какво ли не чух за българската икономика, за всякакви олигархични кръгове и за богатите хора в държавата. Спомням си, когато започнахме политиката за справедливост, за която се борихме за българските граждани да се противопоставят на ЕРП-та, тогава съвсем неочаквано излезе в медиите един имейл, който ясно и категорично показваше как има връзка между медии, политици, бизнес, което бе изключително стряскащо. Осъзнавайки и виждайки целия сценарий, срещу който ние се изправяме, тогава настръхнах, но в крайна сметка всичко бе направено в името на хората", добави Драгомир Стойнев.

Стандарт Нюз припомня, че по-рано днес Националният съвет на БСП гласува с пълно мнозинство Стойнев да стане член на ИБ, както и зам.-председател на Националния съвет на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай