Стефан Радев започва с ремонт на училищата

Стефан Радев започва с ремонт на училищата | StandartNews.com

СЛИВЕН

Име, партия: Стефан Радев, кандидат за кмет на Сливен от ГЕРБ
Зодия, девиз: Дева, „Ако нещо си заслужава да се направи, заслужава да се направи добре"

Цели за управление в следващите 4 години с конкретни проекти: За нас е важно още в първите дни от новото управление да направим цялостен одит на управлението на Сливен през последните години. Трябва да сме наясно къде се намираме и пред какво е изправена Общината към днешна дата. Ще осигурим „бърза писта" за инвестиции. Ще промотираме активно Общината и ще създаваме условия за привличане на големи инвеститори. Оттам ще се генерират повече работни места, потреблението ще се вдигне. Така ще стимулираме малкия и средния бизнес, голяма част от който е в сферата на търговията и услугите. Друг проект е свързан с развитието на туризма, за което Община Сливен има изключително добри условия и природни дадености. Планираме създаването на туристически център, който да изгради цялостен туристически продукт. Идеята е да се започне от създаването и позиционирането на конкретни туристически атракции, като се мине през маркетирането и се стигне до доброто обслужване на туристите, които да се върнат в общината. В тази връзка ще работим по създаване на атрактивни туристически условия на Сливенски минерални бани и Карандила.

Друг конкретен проект, по който вече работим, за да задържаме и привлечем млади хора, е създаването на филиал на Аграрния университет – Пловдив в града ни. Ще организираме кръгла маса за среща на бизнеса, младите хора и представители на образователните институции в Сливен. Основната цел на тази инициатива е да поставим началото на намаляване на безработицата. Ще се обсъди защо има много незаети работни места и много безработни млади хора и дали образованието в града е адекватно на нуждите на бизнеса.

Това е само началото на проектите, с които ще върнем Сливен на икономическата карта на България.
С какво се гордеете във вашия град и от кое вие срам: Гордея се с факта, че съм от град като Сливен, който е носител на серизно историческо минало, град на патриоти, възрожденци, войводи и бунтари. Сливен е град, в който е поставено началото на българската икономика и предприемачество, град щедри природни дадености – климат, минерални извори, географско местоположение.

Срам ме е винаги, когато чета икономически класации и виждам Сливен на последните места. Срам ме е, когато мои приятели са ходили в Сливен и ми казват колко е изостанал града ни. Срам ме е, че имаме такава уникална даденост като минералните бани, но те тънат в забрава и разруха.

Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на Сливен: Първото нещо, по което ще започна да работя, е обезопасяването на средата около училищата, детските градини и площадките. Експерти ще направят обследване на всички обекти и според необходимостите ще поставим т.нар. „легнали полицаи", светофари, ограждения и др. За мен един от най-важните приоритети е живота и здравето на децата на Сливен, както и спокойствието на родителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай